Tientallen dieren leefden in veel te kleine en vieze kooien.
Volledig scherm
Tientallen dieren leefden in veel te kleine en vieze kooien. © Politie Utrecht

Politie neemt in één woning 48 verwaarloosde dieren in beslag

De politie heeft vrijdag 47 verwaarloosde honden en één ara uit een Utrechtse woning in beslag genomen. Ze leefden in kleine kooien die ernstig vervuild waren.

 1. Zo zag het leven van drugsverslaafde Kid eruit: 'Hij was aandoenlijk, maar ook intimiderend’
  PREMIUM

  Zo zag het leven van drugsver­slaaf­de Kid eruit: 'Hij was aandoen­lijk, maar ook intimide­rend’

  Hij was het ene moment charmant en aandoenlijk, het andere moment agressief en intimiderend. Fotograaf Rob Hornstra woonde jarenlang in de Utrechtse volksbuurt Ondiep naast zijn drugsverslaafde buurman Kid. Hornstra fotografeerde Kid, op goede en slechte dagen, hielp hem met zijn post of bracht hem naar de rechtbank, als dat nodig was. Inmiddels is Kid overleden en wordt zijn huis bijna gesloopt. Voor het zover is, is Kids turbulente leven te zien in zijn voormalige thuis.
 2. Gerard leek een beetje op Louis van Gaal: hij hield niet van tegenspraak
  PREMIUM
  VAN WIEG TOT GRAF

  Gerard leek een beetje op Louis van Gaal: hij hield niet van tegen­spraak

  In de rubriek Van wieg tot graf vertellen we het verhaal achter een familiebericht. Deze keer het levensverhaal van Gerard Grasmaijer 1941 - 2021. Eigenlijk leek de ambitieuze Gerard wel een beetje op Louis van Gaal. Hij verwachtte dat er altijd naar hem geluisterd werd en hield niet van tegenspraak. Ook kon hij erg driftig zijn. Maar hij had vaak gelijk en genoeg mensen om hem heen, die hem een aimabele man vonden.
 3. Man (24) die voicemail insprak waarop hij dreigde klimaatdemonstranten neer te schieten langer vast

  Man (24) die voicemail insprak waarop hij dreigde klimaatde­mon­stran­ten neer te schieten langer vast

  ‘Wie morgen om drie uur geen mondkapje opheeft schiet ik met mijn coronastick neer voor het Beatrixtheater’ en ‘Ik wil je in mijn bed’ of ‘Vind je het leuk om gestalkt te worden?’. Het is een greep uit de dreigementen die de 24-jarige Francois L. afgelopen maart naar een vrouwelijk slachtoffer verstuurde. Maandag bepaalde de rechtbank dat de man langer vast blijft zitten.