Volledig scherm
© ANP

Politie plukt man uit intercity na melding over bedreiging met vuurwapen

Een man die in het bezit was van harddrugs en grote hoeveelheden geld, is vrijdagmiddag uit een intercity gehaald op station Veenendaal De Klomp. De trein was op last van de politie stilgezet.

De politie kreeg rond 15.30 uur de melding dat er in een intercity vanuit Utrecht een man zou zitten die iemand op Utrecht Centraal bedreigd zou hebben met een vuurwapen. De man zou samen met een vrouw reizen.

Het eerstvolgende station van die trein was Veenendaal De Klomp. Verschillende agenten werden opgetrommeld om ter plekke poolshoogte te nemen. Op verzoek van de politie hield de conducteur bij aankomst op het station alle deuren dicht.

Euro’s

Agenten gingen de trein in om op zoek te gaan naar de verdachte. Niet veel later zagen de agenten een man die voldeed aan het signalement. Hij bleek geen vuurwapen te hebben, maar wel een hoeveelheid harddrugs en enige honderden euro’s. De man is opgepakt en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau in Veenendaal.

De agenten zagen in de trein nog een andere man die paste bij het signalement. Ook hij werd direct gefouilleerd, maar bij hem werden geen verdachte spullen gevonden. Deze man mocht zijn reis gewoon voortzetten.  

De intercity kon rond 16.00 uur weer vertrekken in de richting van Arnhem.