Volledig scherm
Een vrijwilliger gaat langs de deuren voor het goede doel © ANP XTRA

Politie Stichtse Vecht waarschuwt voor stichting die donateurs voor zieke kinderen werft zonder vergunning

De politie waarschuwt op Facebook voor mensen die in de gemeente Stichtse Vecht langs de deuren gaan om donateurs te werven voor Stichting Speeltuin. Volgens de politie heeft de stichting hier geen vergunning voor.

De politie zou meerdere meldingen hebben gehad van buurtbewoners die aan de voordeur te maken hebben gehad met iemand die geld zou inzamelen voor Stichting Speeltuin, een stichting die zich in zou zetten voor kinderen met een ‘langdurige ziekte’. De stichting zou vragen om een eenmalige donatie van 9,95 euro, waarmee ze speciale dagen organiseren voor zieke kinderen en hun ouders. 

‘Zomaar’ donateurs werven is verboden, laat een woordvoerder van de politie weten. Daarvoor moet een vergunning bij de gemeente worden aangevraagd. Politie Stichtse Vecht laat via hun Facebookpagina weten de medewerkers van de stichting graag te willen controleren. Inwoners die te maken krijgen met iemand van de stichting worden dan ook verzocht deze persoon staande te houden en contact op te nemen met de politie.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
  1. Harry Potter-quiz bij boekhandel Broese en 3J's in TivoliVredenburg

    Harry Pot­ter-quiz bij boekhandel Broese en 3J's in TivoliVre­den­burg

    Met de zaklamp in de hand zoeken naar de leukste, spannendste, gekke beeldjes en dieren in de kerk. Dat kan vanavond om 19.30 uur in de Domkerk in Utrecht. Tijdens een rondleiding kunnen kinderen van 7 tot en met 12 jaar samen met hun (groot)ouders spannende details ontdekken in het donker. Neem zelf een zaklamp mee! Aansluitend is er iets te drinken met wat lekkers in het DomCafé. Kosten zijn 4,50 euro per persoon.