Volledig scherm
© anp

Politieonderzoek in Breukelen, deel wijk Broeckland afgezet

De politie heeft vanavond een deel van de Breukelse wijk Broeckland afgezet vanwege een politieonderzoek. 

Buurtbewoners meldden dat zij hun straat niet in en uit mochten. De politieactie concentreerde zich rond de Stinzenlaan-Noord, de Damastbloem en het Glaskruid.

In laatstgenoemde straat werden op 6 december waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van een Albaniër die een geladen wapen in zijn auto had liggen. Er is geen verband met die zaak. ,,Een bewoner van de Stinzenlaan-Noord belde om 16.40 uur de politie vanwege een verdachte situatie. Deze persoon had iemand aan een deur zien morrelen. Daarop zijn wij ter plaatse gegaan’’, zegt een politiewoordvoerder. ,,Inmiddels, even na 19.00 uur, zijn de afzettingen weggehaald. We hebben niets kunnen vinden.’’ 

De politieactie leidde tot onrust in de wijk. Buurtbewoners kregen van agenten te horen dat er ‘een gevaarlijke situatie was’. Bewoners werd gevraagd binnen te blijven. De politie spande linten. Broeckland had het incident van zes december nog vers in het geheugen. Toen had een oplettende bewoner meerdere keren een auto met twee mannen erin langzaam door de wijk zien rijden. Hij besloot de politie te waarschuwen, die vervolgens poolshoogte kwam nemen.

Bij de controle van de auto zagen de twee mannen de kans om zich uit de voeten te maken. Om hen tot stoppen te manen, loste de politie twee waarschuwingsschoten. Een van de twee verdachten, een 27-jarige man uit Albanië zonder vaste woon- of verblijfplaats, kon worden gearresteerd. De ander wist te vluchten. In de auto vond de politie ook nog een doorgeladen vuurwapen. Wat de mannen precies in de wijk deden, is nog onduidelijk. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.