Volledig scherm
Politievlogger Jan-Willem. © Jan-Willem Schut

Politievlogger Jan-Willem laat in video zien hoe oud en nieuw in Utrecht eraan toegaat

VIDEOPolitievlogger Jan-Willem Schut gunt zijn volgers in een ruim vijftig minuten durende video een blik op de jaarwisseling in de stad Utrecht, gezien vanuit de politie. Hij postte de video vanmiddag. 

De agent vlogt in de video en geeft de kijker een beeld van zijn werk en dat van zijn collega’s. Jan-Willem heeft bijna 200.000 abonnees op zijn kanaal.

Er zijn vergaderingen te volgen, maar ook zijn verschillende uitrukken gefilmd en wordt een beeld geschetst van hoe agenten met meldingen omgaan. De agenten dragen Go Pro-camera’s op de borst.

De politievlogger legt de kijkers telkens uit wat er te doen staat en neemt ze mee tijdens de jaarwisseling. Vanaf de 37ste minuut in de video is zelfs te zien hoe de politie bekogeld wordt met vuurwerk.

Daarnaast wordt geassisteerd bij meerdere autobranden, is er een melding van een inbraak en zien kijkers hoe agenten afgaan op een incident met een vuurwapen. Bij het ‘twaalf uur-moment’ is te zien hoe agenten en andere hulpverleners elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen op de Neude.

De gehele video is hieronder te zien: