Marnix Schmidt
Volledig scherm
© Marnix Schmidt

Provincie Utrecht vraagt extra geld voor gemeenten die dreigen zwembad en bibliotheek te moeten sluiten

De provincie Utrecht vraagt minister Hoekstra van Financiën in een brief om extra geld voor de 26 Utrechtse gemeenten. Volgens gedeputeerde Robert Strijk hebben veel gemeenten moeite de eindjes aan elkaar te knopen als gevolg van Haags beleid.

 1. Politie doorzoekt 250 (!) ondergrondse garageboxen bij L-flat in Zeist: ‘Ideaal decor voor criminelen’
  PREMIUM

  Politie doorzoekt 250 (!) ondergrond­se garage­boxen bij L-flat in Zeist: ‘Ideaal decor voor criminelen’

  Agenten met speurhonden en inspecteurs van de douane banen zich maandag een weg door het eindeloze ondergrondse garagecomplex bij de flats aan de Laan van Vollenhove in Zeist. De meer dan 250 garageboxen onder de grond vormen het ideale decor voor zaken die het daglicht niet kunnen verdragen zoals opslag van gestolen waar, wapens, drugs, illegale bedrijfsvoering, of zelfs prostitutie.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.