Volledig scherm
© Robin Utrecht

PvdA: Veenendaal moet vanmiddag Regenboogvlag hijsen bij installatie SGP-burgemeester

VEENENDAAL - De PvdA in Veenendaal wil dat de gemeente vanmiddag de Regenboogvlag gaat hijsen bij de installatie van SGP-burgemeester Gert-Jan Kats. Het is voor de partij het symbool dat de stad van en voor iedereen is. De SGP ligt onder vuur door de vele handtekeningen van prominente SGP’ers onder het anti-homomanifest.

De PvdA roept het college op de vlag vanmiddag te hijsen. De partij zal ook schriftelijke vragen stellen over de opmerking uit het gemeentehuis dat iemand zijn toon over benoeming van Kats moest matigen. ,,De heer Kats is lid van de SGP. Hiermee valt een aantal zaken samen‘’, schrijft de PvdA. ,,De zorgen van veel Veenendaalers of een SGP-burgemeester wel een burgemeester voor iedereen kan zijn, het feit dat een Veenendaler die zijn mening (overigens op zeer nette wijze) over deze benoeming op sociale media uitte vanuit B&W gesommeerd is zijn toon te matigen én de ophef over de Nashville-verklaring die door veel kopstukken van de SGP ondertekend is.‘’

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Twee mannen die werden opgepakt na de onrust die vorige week dinsdag ontstond bij de aanhouding van een 23-jarige Utrechter in de Kanaalstraat in Lombok, moeten vandaag al in een spoedzitting voor de rechter verschijnen. Het gaat om een 19-jarige man uit Utrecht en een 22-jarige man uit Culemborg . Zij probeerden de agenten die met de aanhouding bezig waren te trappen en te slaan. Omdat zij geweld hebben gebruikt tegen de politie, zal het Openbaar Ministerie de strafeis tegen de twee verdubbelen.