Het verouderde kantoor van de Rabobank aan de Croeselaan. het moet plaatsmaken voor een nieuw kantoor in combinatie met woningbouw, aansluitend aan de Dichterswijk.
Volledig scherm
Het verouderde kantoor van de Rabobank aan de Croeselaan. het moet plaatsmaken voor een nieuw kantoor in combinatie met woningbouw, aansluitend aan de Dichterswijk. © Google Streetview

Rabobank en stad Utrecht werken samen aan woonwijkje en kantoren

De Rabobank en Utrecht willen samen het gebied op de hoek van de Croeselaan en de Jan van Foreeststraat ontwikkelen. De bank wil er een nieuw kantoor bouwen, de gemeente vooral woningen. Beide partijen hebben afgesproken daarbij samen te werken.

  1. Joop Meijer eindigde als 33-jarige voor het vuurpeloton en dat kan iedereen nu lezen bij zijn graf
    PREMIUM

    Joop Meijer eindigde als 33-jarige voor het vuurpelo­ton en dat kan iedereen nu lezen bij zijn graf

    Lex Meijer (81) herinnert zich nog helder hoe koeriersters op gammele fietsen bij hen thuis in Zeist geheime berichten kwamen halen en brengen. En hoe zijn vader werd verraden, en dat het bericht kwam van zijn dood: 33 jaar oud, gefusilleerd bij Fort de Bilt. Wie nu langs het graf van verzetsman Joop Meijer in Zeist wandelt, treft daar voortaan behalve zijn grafsteen ook zijn verhaal aan. Als onderdeel van een route vol verhalen, langs een kleine vijftig oorlogsgraven.