De 33-jarige Patrick van der L. staat voor de rechtbank in Zwolle. De officier van justitie eist 3 jaar cel tegen hem vanwege zijn rol rond het drugslab in Nijeveen.
Volledig scherm
De 33-jarige Patrick van der L. staat voor de rechtbank in Zwolle. De officier van justitie eist 3 jaar cel tegen hem vanwege zijn rol rond het drugslab in Nijeveen. © Nicole van den Hout / DvhN

Rechercheur (33) lekte informatie naar hoofdverdachte cokewasserij: ‘Ze stuurden foto’s van mijn kinderen’

Het Openbaar Ministerie eist 3 jaar cel tegen de 33-jarige Patrick van der L. uit Veenendaal. De man wordt verdacht van het verkopen van vertrouwelijke politie-informatie aan onder andere de hoofdverdachte van de cokewasserij in Nijeveen. Deze hoofdverdachte is nog steeds voortvluchtig. Hij verdween in het niets toen op 7 augustus 2020 de grootste cokewasserij van Nederland werd ontmanteld.

  1. Klant Olivier (70) blikt terug op Utrechtse tippelzone, die bijna gaat sluiten: ‘Niet elke bezoeker is viezerik’
    PREMIUM

    Klant Olivier (70) blikt terug op Utrechtse tippelzone, die bijna gaat sluiten: ‘Niet elke bezoeker is viezerik’

    Per 1 juli sluit de tippelzone aan de Utrechtse Europalaan voorgoed. Olivier (70) is bezoeker van het eerste uur en blikt terug op de tijd dat de zone lang was en vrouwen zich in grote aantallen aanboden. Oók aan perverse mannen die misbruik maakten van kwetsbare vrouwen. Maar, zegt Olivier: ,,Het is niet juist om elke bezoeker van een tippelzone voor viezerik uit te maken.”