Recordhouder Robin Verstraten lost de pyramide-kubus in 2,7 seconden op

Robin Verstraten is Nederlands kampioen pyraminx en hij heeft bovendien het Nederlands record in handen. De 22-jarige student uit Bilthoven draait en keert de kubus zo snel dat het met het blote oog bijna niet te volgen is. 

Bijna iedereen heeft in het verleden wel eens met de kubus gepeeld en talloze geprobeerd alle gekleurde vakjes op hun plaats te draaien. Het leidde soms tot woede-uitbarstingen en veel frustratie. Robin Verstraten heeft het in iets meer dan elf seconden voor elkaar, althans voor de befaamde 3x3 kubus van de de Hongaarse bedenker Ernő Rubik.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Twee mannen die werden opgepakt na de onrust die vorige week dinsdag ontstond bij de aanhouding van een 23-jarige Utrechter in de Kanaalstraat in Lombok, moeten vandaag al in een spoedzitting voor de rechter verschijnen. Het gaat om een 19-jarige man uit Utrecht en een 22-jarige man uit Culemborg . Zij probeerden de agenten die met de aanhouding bezig waren te trappen en te slaan. Omdat zij geweld hebben gebruikt tegen de politie, zal het Openbaar Ministerie de strafeis tegen de twee verdubbelen.