Volledig scherm
© Sem van der Wal

Reizigers opgelet: openbaar vervoer in regio Utrecht ligt komende dinsdag plat

In de regio Utrecht rijden volgende week dinsdag geen bussen en trams. De werknemers van de vervoerbedrijven staken die dag voor een beter pensioen.

Dat heeft vakbond FNV bekendgemaakt. Eerder was al bekend dat er die dag geen treinen rijden en ook het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag plat gaat. De regio Utrecht sluit zich hier nu bij aan. Ook in Rivierenland (Arriva) en in Lelystad en omgeving (Connexxion) en op de Veluwe (Keolis) wordt dinsdag gestaakt in het openbaar vervoer.

Er is overigens nog een kleine kans dat een enkele streekbus van Syntus volgende week wél rijdt. De Syntus-buschauffeurs van vakbond CNV leggen die dag sowieso het werk neer. ,,Onze leden hebben daar nog geen definitief besluit over genomen’’, zegt een woordvoerster van vakbond FNV. ,,Maar als ze willen, kunnen ze zich uiteraard bij de staking van CNV aansluiten.”

Dit betekent, dat op de Achterhoek na, in de rest van het land door trein-, tram- en buspersoneel 24 uur wordt gestaakt. Ook veerponten varen niet op dinsdag 28 mei. De Universiteit Utrecht heeft aangekondigd alle geplande tentamens en verplichte colleges van komende dinsdag te verplaatsen naar een andere datum. Vanwege de staking kan niet gegarandeerd worden dat studenten en personeel de onderwijsinstelling kunnen bereiken. 

Actiedag

Het overleg tussen vakbonden, kabinet en werkgevers over pensioenen is vorig jaar vastgelopen. De bonden voeren al een tijdje actie om het overleg weer vlot te trekken. Op woensdag 29 mei is nog een landelijke actiedag. De FNV hoopt dan dat op die dag andere sectoren het werk neerleggen. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.