Volledig scherm
De Damweg gaat in oktober 2,5 maand dicht voor onderhoud. © Karin Verhoef

Renovatie Damweg Lopik uitgesteld naar oktober

De renovatie van de Damweg en het naastgelegen fietspad, die oorspronkelijk deze maand zou beginnen, is doorgeschoven naar medio oktober. Daarmee zal deze doorgaande noord-zuidverbinding tussen Lopik en Polsbroekerdam richting Oudewater tot eind december dicht zijn. Het doorgaande verkeer moet over de provinciale weg.

De gemeente Lopik heeft het onderhoud van de Damweg uitgesteld omdat het funderingsonderzoek langer duurt dan gepland en vanwege de Watertorentrek op 7 september. Dit jaarlijkse evenement bij de watertoren langs de Damweg wordt druk bezocht en heeft de weg nodig voor de aanvoer van tractoren en vrachtwagens.

Vanwege het uitstel zijn de werkzaamheden aan de Lopikerweg West naar voren gehaald; die worden nu uitgevoerd, tot en met 29 augustus. Daarvan wordt de asfaltverharding vernieuwd en ook de kruisingen met de Nicolaas van Catsweg en de Damweg.

Behalve groot onderhoud aan de Damweg en vervanging van de deklaag van het fietspad gaat de gemeente ook onderhoud plegen aan de auto- en de fietsbrug ter hoogte van de watertoren. Het profiel van het fietspad wordt op sommige plekken aangepast, om plasvorming tegen te gaan.