Volledig scherm
Het restaurant op landgoed Kraaybeekerhof. © Foto Ruud Voest

Restaurant op landgoed Kraaybeekerhof Driebergen tijdelijk weer open na faillissement

Het restaurant op landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen gaat zaterdag tijdelijk weer open. Chef-kok is Erik van Veluwen, die ook in de keuken staat van cultuur- en congrescentrum Antropia.

Kraaybeekerhof aan de Diederichslaan, met vergaderruimten en restaurant, ging afgelopen zomer failliet. De Kraaybeekerhof Academie en de zelfoogsttuin bleven buiten het faillissement. 

In afwachting van een koper voor de failliete activiteiten  opent Antropia, dat op het Driebergense landgoed Reehorst is gevestigd, een tijdelijk restaurant op het landgoed. Het pop-uprestaurant gaat zaterdag open en blijft in elk geval tot en met december in bedrijf. 

Mens en milieu

Volgens Van Veluwen, chef-kok en mede-eigenaar van Antropia, is het restaurant van landgoed Kraaybeekerhof een mooie aanvulling. ,,Beide bedrijven hebben het biologische gedachtegoed hoog in het vaandel: eerlijke, seizoensgebonden producten met oog voor mens en milieu. Dat spreekt zowel gasten van Antropia als gasten en cursisten van Kraaybeekerhof aan.’’

Van zondag tot en met woensdag biedt het restaurant koffie, thee, lunch en een aangeklede borrel, aldus Van Veluwen. ,,Op zaterdag serveren we een menu van de chef, waarbij vanzelfsprekend de biodynamische groenten van het landgoed een centrale rol innemen.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
  1. De Bilt kijkt tevreden terug op rustig verlopen boerenbeleg
    PREMIUM

    De Bilt kijkt tevreden terug op rustig verlopen boerenbe­leg

    De Bilt kijkt tevreden terug op het verloop van de grootste boereninvasie ooit. Zevenduizend boeren kwamen er, terwijl op hooguit 1500 werd gerekend. De schade aan de Biltse Rading en het honkbalveld, waar de actievoerders zich verzamelden, valt reuze mee. Burgemeester Sjoerd Potters dankt inwoners en hulpdiensten voor hun begrip en inspanningen. Het RIVM is blij dat directeur Hans Brug de boodschap nog een keer heeft kunnen uitdragen.