Er is een panda geboren in dierenpark Ouwehand in Rhenen. Dierenverzorger José Kok (hoofd Dierverzorging) en directeur Marcel Boekhoorn (eigenaar Ouwehands Dierenpark) bij het pandaverblijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Er is een panda geboren in dierenpark Ouwehand in Rhenen. Dierenverzorger José Kok (hoofd Dierverzorging) en directeur Marcel Boekhoorn (eigenaar Ouwehands Dierenpark) bij het pandaverblijf. © Koen Laureij

Rhenen moest er een paar jaar op wachten, maar nu is het feest dankzij de babypanda

videoGeschiedenis. Dat heeft de kleine, één dag oude babypanda met zijn/haar geboorte geschreven. Het is namelijk voor het eerst in de geschiedenis dat er een reuzenpanda-baby in Nederland is geboren. „Ik ben hier twintig jaar mee bezig geweest”, zegt Marcel Boekhoorn, eigenaar van Ouwehands Dierenpark. De geboorte is extra bijzonder omdat deze babypanda als tweede dierentuinpanda in Europa, op een natuurlijke wijze werd verwekt.

  1. Lief Utrecht, laat je zien aan de AD-drone!
    Play

    Lief Utrecht, laat je zien aan de AD-drone!

    Dinsdag 5 mei 2020 wordt in meerdere opzichten een historische dag: we vieren 75 jaar bevrijding, maar niet in de vrijheid die we gewend zijn. Ook op deze dag blijft Utrecht #thuis. Wij zijn op deze dag op zoek naar spandoeken met mooie teksten, zwaaiend zorgpersoneel, straten vol stoepkrijttekeningen, wapperende Nederlandse vlaggen en dikke duimen omhoog, om samen bij deze dag stil te staan... want komende dinsdag vliegt de AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis boven ons stadsie! Doe jij mee? Geef je op door te mailen naar utrecht@nlblijftthuis.nl. Wij kijken ernaar uit!