Volledig scherm
© ANP

Rhenense wijkagent maakt uitglijder op Twitter: ‘Gert-Jan Segers, lekker blijven dromen’

Een Rhenense wijkagent die zich op Twitter mengde in een discussie tussen oud-politicus Ronald Plasterk en Gert-Jan Segers (fractievoorzitter ChristenUnie in de Tweede Kamer) heeft per ongeluk het Twitter-account van de Rhenense wijkagenten gebruikt. Dat leverde hem veel kritiek maar ook veel bijval op.

Volledig scherm
De al snel verwijderde tweet. © Twitter

De tweet werd geplaatst bij een discussie die ontstond tussen Plasterk en Segers, naar aanleiding van een Tweet van Plasterk. Deze haalt een artikel in NRC aan over een mislukt milieuproject in Rotterdam.

Segers reageert daarop. Waarop de Rhenense wijkagent reageert op Segers met de woorden: ‘lekker blijven dromen. U krijgt trekken van de drammers Jesse Klaver (GroenLinks) en Rob Jetten (D66). Gewoon teleurstellend dat ChristenUnie zo links geworden is.’

De wijkagent zag zijn fout al snel in, verwijderde het bericht en bood zijn excuses aan. De wijkagent wil verder niet ingaan op zijn via het officiële Twitter-account geplaatste privéopmerking. Een woordvoerder van de politieregio Midden-Nederland wil er niet veel woorden aan vuil maken: ‘een incidentje’, zo luidt de reactie.