Volledig scherm
PREMIUM
Leen en Patrick (rechts) zijn de nieuwe uitbaters van het oude café Murk, nu met als naam Eetcafe 1899. © Foto Ruud Voest

Roemrucht café Murk, waar crimineel Cor van Hout ooit zijn biertjes dronk, is weer open en heet nu Eetcafé 1899

Eindelijk! Er stroomt weer bier door de leidingen aan de Anton Geesinkstraat in Ondiep. Na de gedwongen sluiting van het roemruchte café Murk gaat de kroeg vandaag na een half jaar weer open onder de naam Eetcafé 1899. Een nieuwe naam, nieuwe eigenaren, maar nog net zo Utrechts als Murk. 

Ze kunnen niet wachten totdat Eetcafé 1899 opent. De Ondiepers hebben hun buurtkroeg enorm gemist. Dat ondervonden de nieuwe eigenaren Patrick van der Vlies en Leendert van de Merkt dagelijks toen zij met de verbouwing van het hun nieuwe café bezig waren. ,,Buurtbewoners kwamen de hele dag binnen wippen om te kijken en te vragen wanneer we opengingen”, zegt Patrick van der Vlies. ,,De mensen smachten weer naar een echte buurtkroeg, en die is er dus nu weer.”

  1. Mijn moeder had gelachen om de zoektocht van de gemeente naar een exploitant voor het Nieuwe Zandpad
    PREMIUM
    column

    Mijn moeder had gelachen om de zoektocht van de gemeente naar een exploitant voor het Nieuwe Zandpad

    Vorige week schreef ik op deze plek dat mijn moeder opeens heel erg ziek was. Naar het UMC voor vermoedelijke reuma, bleken uitzaaiingen van de bekende klote ziekte door haar hele lichaam. Het proces ging daarna zo ongekend snel dat een lekker kwebbelende dame binnen een paar dagen alleen nog maar kon slapen. De dag na het stukje sliep zij, omringd door al haar dierbaren, vredig in. En morgen zullen wij haar herdenken en begraven in Vleuten.