Volledig scherm
De brandweer helpt mee met het zoeken naar de trouwringen. © William Hoogteyling

Roofvogel verliest trouwringen van Tom en Maaike, alles en iedereen zoekt mee

updateHet huwelijk van Tom en Maaike op Kasteel Duurstede bij Wijk bij Duurstede nam vanmiddag een opmerkelijke wending. De roofvogel die de ringen zou komen brengen, raakte de ringen tijdens de vlucht kwijt. Dit tot grote ontzetting van alle aanwezigen en uiteraard het bruidspaar. 

Ondanks het ontbreken van de ringen, gaat de trouwerij vanavond gewoon door. ,,Het verlies van de ringen moet de avond niet gaan beheersen”, aldus de ceremoniemeester van het stel.

Detector

Volledig scherm
Roofvogel op een bruiloft op archiefbeeld. © De Valk Roofvogels

Rond het kasteel is sinds het begin van de avond een grote zoekactie gaande. Twee mannen met metaaldetectoren zoeken de oevers af. ,,Theoretisch zijn we binnen een monument aan het zoeken. Dan moet je officieel toestemming hebben,” vertelt Richard Over 

De oevers met berenklauw laat hij liever over aan zijn vriend die een lange broek aan heeft. ,,Ik wil geen blaren oplopen.” Af en toe gaat de detector af, terwijl hij met korte zwaaibewegingen de grond afzoekt. Het apparaat staat nu afgesteld op goud. ,,Discrimineren, noemen we dat. Anders gaat het apparaat om de haverklap af.”

Collega's van de vrijwilligersorganisatie gevonden-verloren.nl hebben afgelopen nacht met succes op het strand van Katwijk twee trouwringen teruggevonden. Die waren gisteravond tijdens een trouwerij verloren gegaan. ,,Dat momentje van geluk dat je iets vindt, is onbetaalbaar. Zo mooi als je mensen blij kunt maken.”

Getraind

De brandweer uit Wijk bij Duurstede bood vanavond spontaan hulp aan bij het zoeken naar de verloren ringen. 

Het is nog onduidelijk door welk bedrijf de vogel werd ingevlogen. Volgens Gerard van den Brink van De Valk Roofvogels uit Lunteren (niet het bedrijf dat deze vogel heeft geleverd) kan de desbetreffende roofvogel geen goed getrainde vogel zijn geweest. ,,Onze vogels zou dit niet overkomen. Er zitten een hoop bedrijven tussen die denken dat ze het kunnen.” Van den Brink kijkt er ook van op dat er gebruik is gemaakt van echte ringen. ,,Wij werken altijd met nepringen. Ik hoop voor het bruidspaar dat ze verzekerd zijn, maar als ik van de verzekering was, zou ik het niet uitbetalen.”

Het bruidspaar was vanavond te emotioneel om een reactie te geven. 

Volledig scherm
Wilco Westerman uit Wijk bij Duurstede maakt deze foto van de roofvogel. © Wilco Westerman
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.