Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Ruim een week geen treinen tussen Utrecht Centraal en Nijmegen

Tussen Utrecht Centraal en Nijmegen is eind deze maand geen treinverkeer mogelijk. Dit heeft alles te maken met afrondend werk aan het volledig vernieuwde station Driebergen-Zeist en omgeving.

Het werk begint op zaterdag 22 februari en eindigt maandag 2 maart. Omreizen of de bus pakken is het devies voor reizigers, omdat de nieuwe situatie rond het station met vier sporen definitief wordt gemaakt in deze periode: nieuwe spoorrails worden aangesloten op bestaand spoor.

Stopbussen

Tussen Utrecht Centraal en Rhenen rijden stopbussen in die periode, net als van en naar Ede-Wageningen. De dienstregeling tussen de stations Ede-Wageningen en Nijmegen is aangepast, maar daar rijden dus wel gewoon treinen. Nachtelijke reizigers kunnen gebruik maken van bussen tussen Utrecht Centraal en Arnhem centraal. 

Tussen Utrecht en Nijmegen reizen met de trein kan via Den Bosch. De vertraging door het werk loopt op van een kwartier tot een uur.

  1. Mijn moeder had gelachen om de zoektocht van de gemeente naar een exploitant voor het Nieuwe Zandpad
    PREMIUM
    column

    Mijn moeder had gelachen om de zoektocht van de gemeente naar een exploitant voor het Nieuwe Zandpad

    Vorige week schreef ik op deze plek dat mijn moeder opeens heel erg ziek was. Naar het UMC voor vermoedelijke reuma, bleken uitzaaiingen van de bekende klote ziekte door haar hele lichaam. Het proces ging daarna zo ongekend snel dat een lekker kwebbelende dame binnen een paar dagen alleen nog maar kon slapen. De dag na het stukje sliep zij, omringd door al haar dierbaren, vredig in. En morgen zullen wij haar herdenken en begraven in Vleuten.