Schietpartij in Utrecht: twee gewonden, vier aanhoudingen na klopjacht

videoOp de Zeehaenkade in Utrecht zijn vanavond rond 22.00 uur twee mensen gewond geraakt bij een schietpartij. De politie heeft na een klopjacht vier personen aangehouden. 

Volgens een woordvoerster van de politie zou het gaan om een conflict, maar wordt de exacte toedracht nog onderzocht. ,,Twee slachtoffers zijn beschoten en geraakt, maar nog wel aanspreekbaar”, aldus de woordvoerster.  ,,De vier aangehouden personen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.” Volgens omwonenden is er mogelijk wel acht tot tien keer geschoten.

Slachtoffers

De slachtoffers zijn in eerste instantie op de Zeehaenkade door de toegesnelde hulpdiensten verzorgd. Een slachtoffer is vervolgens onder begeleiding van een trauma-arts - die per helikopter is ingevlogen - met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, aldus getuigen. Welke verwondingen het tweede slachtoffer had, kon de politiewoordvoerster niet zeggen. 

De Zeehaenkade ligt langs het Merwedekanaal in bedrijvengebied Kanaleneiland. De straat werd na de schietpartij met linten afgezet.

Er heeft een schietpartij plaatsgevonden aan de Zeehaenkade in Utrecht.
Volledig scherm
Er heeft een schietpartij plaatsgevonden aan de Zeehaenkade in Utrecht. © JSMultimedia