Volledig scherm
PREMIUM
© Angeliek de Jonge

Seniorenburgemeester Corrie (67): ‘Veel pittige ouderen laten nu een enorme veerkracht zien’

,,Mocht je denken dat alle ouderen zielig en alleen thuis zitten, dan heb je het echt bij het verkeerde eind hoor!’’ Corrie Huiding (67), Utrechts eerste seniorenburgemeester, zegt het met grote stelligheid. In december van het afgelopen jaar werd ze in deze eervolle functie gekozen. Ze kreeg zelfs een echte ambtsketen omgehangen. Van zwaar metaal en gekocht in een feestwinkel, maar haar missie is evengoed bittere ernst: opkomen voor de ouderen in de stad Utrecht.

,,Ik kom nu alleen zélf nauwelijks buiten’’, zegt Corrie Huiding. ,,Dat komt omdat ik in een risicogroep zit. Ik heb diabetes en daarnaast last van hartritmestoornissen. Ik ben als vrijwilliger bij allerlei initiatieven betrokken, ik doe bijvoorbeeld veel voor de ouderen in het Bartholomeus Gasthuis. En het liefst was ik daar nu ook druk mee, maar dat gáát gewoon niet. Het is even niet verstandig. En alles ligt toch ook stil.’’

  1. Jelle (25) werkt in het 'coronacallcenter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen
    PREMIUM
    video

    Jelle (25) werkt in het 'coronacall­cen­ter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen

    Een van de apps waar premier Mark Rutte gisteren in zijn persconferentie over sprak, draait al op volle toeren: de Corona-Check-app. Met de app kun je online je gezondheid bijhouden, onder toeziend oog van medici verbonden aan het UMC Utrecht. Vertrouwen zij het niet? Dat wordt je gebeld vanuit het ‘coronacallcenter’. Een kijkje in de keuken van dé app van het moment. „De meest gestelde vraag: heb ik corona?”