Tot voor kort reden snorfietsers in Utrecht overal nog op het fietspad, maar dat kan nu niet meer. Op de foto een snorfietser op de Catharijnesingel.
Volledig scherm
PREMIUM
Tot voor kort reden snorfietsers in Utrecht overal nog op het fietspad, maar dat kan nu niet meer. Op de foto een snorfietser op de Catharijnesingel. © Foto Ruud Voest

Snorfietsers horen in Utrecht op de weg, een fietspad is er voor fietsers

OPINIESinds eind september moeten Utrechters met een snorfiets op een aantal wegen in de stad verplicht de rijbaan op. Op het fietspad rijden is niet langer toegestaan. Ria Glas, actief lid van de Utrechtse Fietsersbond, vindt dat een goede zaak.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Riemers fiets heeft een motortje, dus moet hij de weg op: ‘Auto's duwen me gewoon de weg af’
  Play
  PREMIUM
  video

  Riemers fiets heeft een motortje, dus moet hij de weg op: ‘Auto's duwen me gewoon de weg af’

  De Spartamet van Riemer Bouwmeester (68) lijkt op het eerste gezicht op een doodnormale fiets. Máár: het ding heeft een ingebouwd motortje en valt officieel onder de categorie snorfiets. Dat betekent dat Bouwmeester sinds donderdag de rijbaan op moet in Utrecht - met helm: zelfs als hij zijn motor uitzet en de Spartamet als fiets gebruikt. Gevaarlijk en bovenal eng, vindt hij.