Volledig scherm
Actievoerster Astrid Hendriksen (tweede van rechts) met buurtbewoners die de bushaltes in de Schaakbuurt willen behouden. © Angeliek de Jonge

Sprankje hoop voor haltes buslijn 4 in Utrechtse Schaakbuurt, SP neemt het op voor bewoners

Voor de bewoners van de Utrechtse Schaakbuurt die zich druk maken om het verdwijnen van een aantal bushaltes, gloort een sprankje hoop. De SP gaat vandaag in een vergadering Provinciale Staten proberen het besluit terug te draaien.

In de nieuwe dienstregeling die volgende week in gaat, rijdt lijn 4 een andere route. De  bus komt niet meer over de Prinses Irenelaan. De drie bushaltes in de straat vervallen.

Buurtbewoners haalden de afgelopen weken 900 handtekeningen op om de provincie, die over de dienstregeling beslist, op andere gedachten te brengen. Provinciebestuurder Arne Schaddelee (CU) liet de bewoners vorige week weten dat de bus definitief verdwijnt.

Motie

Volledig scherm
© U-OV

De SP dient vandaag in vergadering van Provinciale Staten een motie in waarin het dagelijks provinciebestuur (college van Gedeputeerde Staten) wordt opgeroepen in samenspraak met de bewoners van Schaakbuurt ‘op zo kort mogelijke termijn tot een oplossing te komen voor behoud van het busvervoer door de wijk’. 

Volgens de SP is eerder in Provinciale Staten afgesproken dat kwaliteit voorop moet staan bij busvervoer. De 900 handtekeningen tonen ruimschoots aan dat de lijn 4 bijdraagt aan de kwaliteit van leven in de buurt, aldus de partij. 

De SP krijgt mogelijk steun van de PvdA in Provinciale Staten. PvdA-Statenlid Julie d’Hondt  kondigde gisteravond aan een gesprek te gaan voeren met de tegenstanders van het opheffen van de bushaltes. Zij nodigde daar ook andere partijen voor uit. Dit gesprek moet volgende week plaatsvinden. De SP wil hier niet op wachten en hoopt vandaag in de Statenvergadering het tij te keren.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.