Volledig scherm
De eerste dag van de Utrechtse Bazaar, eind 2012, op de nieuwe locatie aan de Groenewoudsedijk in Papendorp © Marnix Schmidt

Standhouders Utrechtse Bazaar hebben pech: geen extra tijd om nieuwe plek te vinden

De standhouders van de Utrechtse Bazaar krijgen geen extra tijd om een plek op een andere markt in de stad te vinden. Volgens wethouder Verschuure (D66) mogen ze alleen langer blijven als de huur van 60.000 euro per maand vooraf wordt betaald. De Utrechtse Bazaar kan dat niet.

De gebouwen van de Utrechtse Bazaar aan de Groenewoudsedijk moeten op 31 januari bezemschoon worden opgeleverd. Hiermee komt een eind aan een slepend conflict met de gemeente Utrecht, die eigenaar is van het complex. De gemeente wil dat het bedrijf vertrekt omdat de huurachterstand is opgelopen tot 1,8 miljoen euro.

De fractie van DENK in de gemeenteraad vroeg de wethouder vanmiddag of de standhouders niet een paar maanden langer konden blijven. Raadslid Mahmut Sungur vond de tijd voor de standhouders tekort om zich voor te kunnen bereiden op de sluiting. 

Verschuure noemde het spijtig dat er voor de houders van marktkramen op de Utrechtse Bazaar geen toekomst is. ,,Ik hoop dat ze elders op een van de Utrechtse markten verder kunnen.’’ Ze kunnen volgens de wethouder ook aankloppen bij het loket Werk en inkomen voor hulp.

Algemeen directeur Laurens van der Heijden van de Utrechtse Bazaar zei eerder dat de gemeente de verwachting had gewekt dat het bedrijf nog even door mocht aan de Groenewoudsedijk. Volgens de wethouder kan dat alleen als de huur vooraf wordt betaald.