Tjakina Oosting (rechts) samen met collega Eva van Schaik eerder dit jaar in actie op de kinderafdeling van Ziekenhuis Rivierenland in Tiel.
Volledig scherm
Tjakina Oosting (rechts) samen met collega Eva van Schaik eerder dit jaar in actie op de kinderafdeling van Ziekenhuis Rivierenland in Tiel. © Raphael Drent

Stichting Muziek aan Bed geeft al 12,5 jaar kleur aan de dag voor patiënten: ‘Kan geen pilletje tegenop’

De achttien cellisten van Stichting Muziek aan Bed spelen jaarlijks honderden korte concertjes aan het bed in ziekenhuizen en zorginstellingen. Omdat de organisatie 12,5 jaar bestaat, spelen ze drie gratis jubileumconcerten voor zowel patiënten als publiek. Op 8 oktober strijkt het gezelschap neer in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

  1. In de vriezer van UMC Utrecht liggen 3728 ingevroren eitjes van 200 vrouwen: ‘Ze voelen de biologische klok’
    PREMIUM

    In de vriezer van UMC Utrecht liggen 3728 ingevroren eitjes van 200 vrouwen: ‘Ze voelen de biologi­sche klok’

    Carrière maken, het ontbreken van een partner en de tikkende biologische klok. Het aantal jonge vrouwen dat hun eitjes wil invriezen is zó groot dat het UMC Utrecht de vraag niet aankan. Als het ziekenhuis de behandelstop eind dit jaar opheft, wordt wederom ‘een tsunami aan aanmeldingen’ verwacht. De behandeling is vooral populair bij hoogopgeleide, single dertigers uit de Randstad.