Volledig scherm
© ANP

Stilleven legt actueel probleem vast

In geen weken heeft het fatsoenlijk geregend. En dat betekent voor landbouwers dat ze wel iets anders aan hun hoofd hebben dan de coronamaatregelen. Het leidde tot dit stilleven, vastgelegd in Culemborg door ANP-fotograaf Robin van Lonkhuijsen. 

Met zijn drone legde hij vast hoe een boer zijn akker besproeit. Het is even goed kijken naar het lijnenspel om te ontdekken wat hier te zien is, maar dan wordt de realiteit zichtbaar: droogte. Deze boer mag nog sproeien. Wegens aanhoudende droogte geldt daarop in sommige regio’s inmiddels een sproeiverbod. Daar mag geen sproeiwater meer worden gehaald uit sloten, beken en kanalen.  

  1. Nieuwegein krijgt gloednieuw sportpark, maar voetbalclubs kunnen fluiten naar vierde kunstgrasveld
    PREMIUM

    Nieuwegein krijgt gloednieuw sportpark, maar voetbal­clubs kunnen fluiten naar vierde kunstgras­veld

    Nieuwegein krijgt een gloednieuw sportpark in het zuiden van de stad met op drie van de zeven voetbalvelden kunstgras. Daartoe heeft een meerderheid van de gemeenteraad van Nieuwegein, bestaande uit VVD, CDA, PvdA, GroenLinks, D66 en Lokale Vernieuwing, donderdagavond besloten. De raad negeerde daarmee de wens van de clubs Geinoord en VSV Vreeswijk voor een vierde kunstgrasveld.