Volledig scherm
© ANP XTRA

Stomdronken automobilist gaat voor tweede keer binnen één week in Utrecht de fout in

Een stomdronken automobilist is dit weekend in de binnenstad van Utrecht van de weg geplukt. Agenten waren stomverbaasd toen bleek dat het al de tweede keer deze week was dat de man laveloos achter het stuur zat.

Enkele dagen geleden was de man óók al door agenten gesnapt op rijden onder invloed, zo laat de politie weten op Instagram. De automobilist moest toen zijn rijbewijs inleveren.

Dat was kennelijk geen beletsel voor de man om dit weekend gewoon weer achter het stuur te kruipen. Sterker, de man had daarnaast opnieuw een flinke slok op. Slingerend zagen agenten hem door de Utrechtse binnenstad rijden. Na het ademonderzoek, bleek hij liefst zes keer meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken.

‘Aangezien dit dus al de tweede keer was deze week en om te voorkomen dat hij wederom zou gaan rijden, hebben wij dit keer ook zijn auto ingenomen', zo schrijven de agenten. ‘Nu maar hopen dat hij afziet van rijden onder invloed.’

  1. Brian (25) en Lisa (22) wonen met vluchtelingen en voormalig daklozen in Nieuwegein: ‘Mensen uit hun schulp helpen’
    PREMIUM

    Brian (25) en Lisa (22) wonen met vluchtelin­gen en voormalig daklozen in Nieuwegein: ‘Mensen uit hun schulp helpen’

    Tientallen huurders mogen deze week een kijkje nemen in hun toekomstige appartement op de plek waar tien jaar geleden nog geboorten werden geregistreerd en bestemmingsplannen voorbereid. Hun woningen bevinden zich in het totaal verbouwde voormalig gemeentehuis van Nieuwegein. De burgemeesterskamer is echter niet te huur: de toren waar de bestuurders tot 2012 zetelden, is gesloopt.