Fractievoorzitter Henric De Jong Schouwenburg, voormalig huisarts in Groenekan, van VVD De Bilt.
Volledig scherm
PREMIUM
Fractievoorzitter Henric De Jong Schouwenburg, voormalig huisarts in Groenekan, van VVD De Bilt. © Mel Boas

Stomverbaasde reacties op verklaring VVD over ‘geheime’ vertrekdeal: ‘Ze proberen geschiedenis te herschrijven’

Vrijwel niemand in de Biltse gemeenteraad gelooft het verhaal van VVD-fractievoorzitter Henric de Jong Schouwenburg, die gisteren in het AD verklaarde dat er helemaal geen geheime afspraak bestaat rond het vertrek van VVD-wethouder André Landwehr. ,,Bijna iedere fractievoorzitter heeft vorige week een telefoontje of sms’je gehad van Henric waaruit het tegendeel bleek. De VVD liegt en probeert de geschiedenis te herschrijven.” 

 1. VVD over ophef om vertrekdeal wethouder Landwehr in De Bilt: ‘Er ís helemaal geen geheime afspraak’
  PREMIUM

  VVD over ophef om vertrek­deal wethouder Landwehr in De Bilt: ‘Er ís helemaal geen geheime afspraak’

  Was er nou wel of geen geheime afspraak tussen de fractie van de VVD en wethouder André Landwehr over zijn vertrek? De Bilt is in rep en roer over het plotselinge vertrek en de 250.000 euro wachtgeld, die deze actie de gemeente mogelijk kost. VVD-fractievoorzitter Henric de Jong Schouwenburg legt uit wat er volgens hem aan de hand is. ,,We hebben geschakeld in het belang van De Bilt.”
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’