Volledig scherm
© Angeliek de Jonge

Terrasje pakken midden op een voetgangersrotonde? Wel als het aan deze ondernemer ligt

Een terrasje pakken midden op de nieuwe en nu al beroemde voetgangersrotonde aan de Steenweg in Utrecht is per 1 juni mogelijk. Tenminste, als de gemeente horecaondernemer Richard den Hartog van Café Het College een vergunning verleent. ,,Ik voorzie eerlijk waar geen problemen.’’

,,Het is geen grap, maar een serieus idee. Waarom niet? We krijgen van de gemeente wat meer ruimte voor terrassen. Dan is dit terras op het midden van de voetgangersrotonde toch een perfecte plek? Twintig meter van mijn zaak en midden in het voetgangersgebied.”

Glimlach

Sinds Den Hartog het mini-terras vanmorgen inrichtte, ziet hij alleen maar mensen met een glimlach voorbij lopen. ,,Ze vinden het prachtig. Daarvoor zag je veel chagrijnige koppen die die rotonde maar niets vinden, maar nu lopen ze er lachend omheen. Dus ook nog goed voor de openbare orde, de veiligheid en het humeur.” 

De voetgangersrotonde werd vorige week door de gemeente Utrecht geopend als maatregel om de de voetgangers in het steeds drukker wordende gebied te spreiden. Wandelaars worden gedwongen een kant te kiezen en lopen zo wat verder uit elkaar. De voetgangersrotonde was trending op de sociale media. Cor Jansen, directeur Utrecht Marketing, sprak jubelend van een wereldprimeur.

Geen problemen

Richard den Hartog heeft plaats voor zes gasten aan de 1,5 metertafel, maar hij kan ook twee of drie kleine tafeltjes kwijt. Die keuze moet hij nog maken. ,,Ik voorzie eerlijk waar geen problemen. Daarom verwacht ik ook dat de gemeente dit goed gaat keuren.”

Wethouder Klaas Verschuure liep al even langs en ook bij hem toverde het terras meteen een lach op zijn gezicht. Den Hartog: ,,Dan zetten we Utrecht nog een keer op de kaart. Met de rotonde én het terras.”

Volledig scherm
© AD
  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.