Volledig scherm
Actiegroep Extinction Rebellion demonstreerde bij het Miljoenenontbijt Utrecht op de KNVB CAMPUS. © GinoPress B.V.

Tientallen activisten protesteren op terrein van KNVB in Zeist bij ontbijt met bankiers en ondernemers

Demonstranten van actiegroep Extinction Rebellion hebben vandaag actie gevoerd op het terrein van voetbalbond KNVB in Zeist. Ze wilden hiermee aandacht vragen voor het klimaat en tegen het afnemen van de biodiversiteit. 

Op het terrein bij voetbalbond KNVB stonden ongeveer 40 actievoerders met flyers. Zij deelden deze uit aan ondernemers die het Miljoenenontbijt, georganiseerd door ondernemersvereniging VNO-NCW Midden en MKB-Nederland Midden, bijwoonden. Dit ontbijt werd bijgewoond door onder andere bankiers van ING. De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen was ook aanwezig.

 De actievoerders vinden dat de regering in de Miljoenennota te weinig aandacht heeft besteed aan het wereldwijde klimaatprobleem. Er is voor zover bekend niemand aangehouden bij de actie van vanmorgen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
  1. Bewoners Vlierboomstraat dienden jarenlang klachten in over verwarde buurvrouw: ‘Als ze terugkomt, pak ik m'n koffer’
    PREMIUM

    Bewoners Vlierboom­straat dienden jarenlang klachten in over verwarde buurvrouw: ‘Als ze terugkomt, pak ik m'n koffer’

    Gemeente, politie en woningcorporatie Mitros zijn volop in overleg over wat er moet gebeuren met de overlastgevende bewoonster van de Utrechtse Vlierboomstraat. Tegelijkertijd staan haar buren vol spanning op de stoep voor hun huizen: keert hun buurvrouw, die afgelopen week dreigde haar woning op te blazen, vandaag ‘gewoon’ terug? Nee, blijkt aan het eind van de middag. De vrouw zit nog minstens 14 dagen vast.