Volledig scherm
Algemeen directeur Jeroen Bartelse is trots op de vijfmiljoenste bezoeker voor TivoliVredenburg. © Angeliek de Jonge

TivoliVredenburg verwelkomt vijfmiljoenste bezoeker

TivoliVredenburg verwelkomt morgenavond zijn vijfmiljoenste bezoeker. 

Naar welk concert de speciale gast gaat, wordt dinsdag bekendgemaakt. Zoals bijna iedere avond, vinden er meerdere concerten tegelijk plaats. Dus de bezoeker komt óf voor een concert van Wolfmother en DeWolff in Ronda, óf voor Billy Corgan in Hertz, óf voor de uitzending van de wedstrijd Leeuwinnen – Japan, óf de talkshow Queer Mathers. De vijfmiljoenste bezoeker wordt rond 19.00 uur verwacht.

TivoliVredenburg, met zes zalen voor alle genres, bestaat dit jaar vijf jaar. Sinds 2017 trekt het podium ieder jaar meer dan een miljoen bezoekers. 

Muzieksmaak

Jeroen Bartelse, algemeen directeur van TivoliVredenburg is trots: ,,Wij zijn natuurlijk blij en trots op deze mooie aantallen. En wat we misschien nog wel mooier vinden, is dat we zien dat steeds meer bezoekers hun muzieksmaak verbreden. Fervente popmuziekfans worden nieuwsgierig naar jazz en klassieke muziek. Liefhebbers van klassieke muziek bezoeken ook popconcerten.’’

29 procent van de kaartkopers van TivoliVredenburg is afkomstig uit de stad, 20 procent uit de provincie Utrecht, 49 procent komt uit de rest van Nederland en 2 procent van buiten Nederland, uit ruim 135 andere landen. Zo hebben 72 Japanners kaarten gekocht voor het concert van Babymetal in 2018. Er is zelfs één bezoeker uit de stad die maar liefst 302 maal is geweest, de afgelopen vijf jaar.