Het kantorengedeelte zou worden afgebroken om plaats te maken voor flexwoningen, maar het plan Essenkade in Houten gaat niet door. De financiële risico’s zijn te groot, stelt de gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
Het kantorengedeelte zou worden afgebroken om plaats te maken voor flexwoningen, maar het plan Essenkade in Houten gaat niet door. De financiële risico’s zijn te groot, stelt de gemeente. © William Hoogteyling

Toch geen opvang voor asielzoekers en statushouders in bedrijfspand in Houten: ‘Flinke domper’

Het plan om 100 kansrijke vluchtelingen en 150 spoedzoekers, jongeren en statushouders op te vangen in flexwoningen op het terrein bij het voormalige bedrijfspand van het Utrechts Nieuwsblad in Houten is van de baan. De financiële risico’s blijken onder de streep te groot.

  1. Deal over flexwoningen voor vluchtelingen en statushouders in Houten, toch kan project nog steeds stranden
    PREMIUM

    Deal over flexwonin­gen voor vluchtelin­gen en statushou­ders in Houten, toch kan project nog steeds stranden

    De onderhandelingen waren uiterst ingewikkeld en verliepen stroef, maar partijen zijn het dan toch eens geworden over de financiering van het project Essenkade in Houten. Dat voorziet in de opvang van 100 kansrijke vluchtelingen en 150 spoedzoekers, jongeren en statushouders. Zij worden gehuisvest in flexwoningen op het terrein bij het voormalige bedrijfspand van het Utrechts Nieuwsblad.