Volledig scherm
Drukte op Utrecht Centraal. © AD

Treinverkeer Utrecht Centraal weer hervat

Het treinverkeer rondom Utrecht Centraal is weer op gang gekomen. De NS riep reizigers eerder vandaag op om Utrecht CS te mijden vanwege de drukte. 

,,Door diverse verstoringen was het treinverkeer rondom Utrecht ernstig ontregeld, eind van de middag. Inmiddels zijn de meeste verstoringen voorbj. Het treinverkeer is grotendeels hervat. Houdt u nog rekening met extra reistijd door incidenteel uitval van treinen‘’, aldus de NS. 

,,Om veiligheidsredenen wordt u geadviseerd Utrecht Centraal te mijden. Tevens wordt communicatie bemoeilijkt door een landelijke telefoonstoring bij KPN’’, meldde de NS eerder. 

De perrons tussen spoor 15 en 18 op station Utrecht Centraal werden vanmiddag ontruimd vanwege een aanrijding met een persoon. Veel treinen reden niet of waren vertraagd. 

Op het station stonden en zaten veel gestrande reizigers, maar van grote chaos was geen sprake. De NS meldde dat het treinverkeer vanaf 19.15 uur weer op gang is gekomen. ,,Daar wacht ik gewoon netjes op. Ik kan wel gaan omrijden, maar ik kan net zo goed hier even wat gaan eten’’, zegt Mark (60) die naar Nijmegen moet. ,,Ik had het veel drukker verwacht hier, vind het nogal meevallen.’’

Reiziger Monique (54) laat zich ook niet uit het veld slaan. ,,Daar is het ook veel te warm voor. Ik sta wel al sinds 17.00 uur te wachten op mijn trein naar Den Bosch. Het is vervelend. Maar je weet dat als er een aanrijding is geweest met een persoon, dat je dan rekening moet houden met een paar uur vertraging.’’

Op het station wordt water uitgedeeld aan dorstige reizigers die staan te wachten. 

Voor wie niet het geduld heeft: verschillende mensen bieden op Twitter een lift aan.

Volledig scherm
Veel treinen zijn vertraagd. © AD
Volledig scherm
Drukte op Utrecht Centraal. © AD