Volledig scherm
© ANP Kippa

Trouwstoet: foutparkeren en geluidsoverlast mag heel even, door rood rijden niet

Een even imposante als luidruchtige trouwstoet trok gisteren door Veenendaal. De politie kneep een oogje toe bij parkeer- en geluidsoverlast. Maar feestvierders die door rood licht reden, gingen onverbiddelijk op de bon.

Volgens de politie Veenendaal was het zondag zoeken naar een goede balans tussen de festiviteiten rond een huwelijk en de overlast.

,,De feestvierders waren in opperbeste stemming en vierden vol trots deze mooie gebeurtenis. Tegelijkertijd waren er ook veel mensen die zich stoorden aan het asociale verkeersgedrag van de trouwstoet, en de luide muziek die werd gespeeld bij de ontmoeting van het bruidspaar.”

Goede balans

Omdat de muziek relatief kort klonk bij de ontmoeting tussen de bruid en de bruidegom, besloten agenten het feest niet ruwweg te beëindigen, meldt de politie Veenendaal op Facebook. ,,Hoewel sommige omwonenden het graag anders hadden gezien.”

Kortstondige parkeer- en geluidsoverlast werden ongemoeid gelaten. Er werd wel bekeurd voor gevaarlijke verkeersovertredingen in de trouwstoet, zoals het rijden door rood licht.

Volgens de politie Veenendaal is voor een goede balans tussen festiviteiten en overlast wederzijds respect en begrip belangrijk. ,,Vooral de feestvierders hebben daarin een rol, door de grenzen tussen feest en overlast zorgvuldig te overwegen.”

Bruiloftsgasten zorgen geregeld voor overlast. Begin vorige maand slingerde de politie in Nieuwegein deelnemers aan een Turkse trouwstoet op de bon. Deze bruiloftsgasten trokken de aandacht omdat er luid werd getoeterd, de bestuurders met hun wagens een weg blokkeerden en andere weggebruikers in gevaar brachten.