Volledig scherm
Burgemeester Patrick van Domburg overhandigd bloemen aan een van de twee alerte IJsselsteiners. © Gemeente IJsselstein

Twee alerte IJsselsteiners die inbrekers betrapten krijgen bloemetje

Twee IJsselsteiners hebben maandag bloemen gekregen van burgemeester Patrick van Domburg als dank voor hun oplettende houding waarmee een woninginbraak en meerdere auto-inbraken zijn opgelost. 

Een van hen, een IJsselsteinse, zag op zaterdagavond 2 november rond tien uur een vijftal jongens uit de poort en tuin rennen. Ze dacht eerst aan kattenkwaad, totdat ze zag dat een van hen een bivakmuts op had. Ze vertrouwde het niet en belde direct 112. Binnen vijf minuten was de politie ter plaatse, waardoor de inbrekers konden worden opgepakt. 

Ook een man uit IJsselstein betrapte een inbreker. Hij woont aan het Vinkenerf, waar geregeld in auto’s wordt ingebroken. De parkeerplaats is omringd door huizen en er zijn veel vluchtwegen via poorten. Daarom had de IJsselsteiner, met goedkeuring van de buurt, camera’s gericht op de parkeerplaats. In de nacht van 6 november was het raak. 

Hij zag op de camerabeelden een man weglopen en belde meteen de politie, die de inbreker heeft kunnen betrappen met grote tassen met airbags en gereedschap. De inbreker had zeven auto’s opengebroken. De camerabeelden zijn gebruikt bij de bewijsvoering tegen de inbreker. 

Ogen en oren

Burgemeester Patrick van Domburg is blij met de alerte inwoners: ,,Dit zijn twee recente voorbeelden van criminaliteit, waarbij door tussenkomst van inwoners de daders konden worden gepakt. Veiligheid is iets waar we samen verantwoordelijk voor zijn. Inwoners zijn de extra ogen en oren van de politie. Zij kennen hun buurt heel goed en ongewone situaties vallen hen snel op.’’

  1. Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren
    PREMIUM

    Mickey Mouse en Goofy maken plaats voor bouwhelmen en puin: in het landhuis van Wibi Soerjadi wonen straks senioren

    De Wulperhorst in Zeist, het oude woonhuis van pianist Wibi Soerjadi, staat in de steigers. Aggregaten ronken, vrachtwagens rijden af en aan en bouwlieden met zware laarzen aan en helmen op bevolken het reusachtige huis waar eens pianostukken van Mozart en Beethoven klonken. Eind 2020 moet de metamorfose zijn voltooid. Dan is de Wulperhorst omgetoverd tot een statige zorgresidentie met 25 woningen.