Volledig scherm
Twee auto’s zijn uitgebrand in Veenendaal. © Twitter Politie Veenendaal

Twee auto’s in brand gestoken in Veenendaal: ‘Ik heb geen oog meer dicht gedaan’

Op ’t Kofschip in Veenendaal zijn afgelopen nacht twee auto's uitgebrand. Onderzoek wijst uit dat de branden zijn aangestoken, zo laat de politie weten.

De brand werd vlak 2.30 uur deze vrijdagochtend ontdekt. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat de auto’s werden verwoest. Een derde voertuig raakte zwaar beschadigd. De politie doet onderzoek.

Amper een oog dicht gedaan

Eén van de auto’s, een Opel Meriva, is van het echtpaar Swart. Deze vrijdagmorgen is Henriëtte Swart druk bezig met de afwikkeling van de verzekering. ,,Ik heb vannacht amper een oog dicht gedaan. Toen mijn man rond kwart over wee naar de wc ging, hoorde hij een harde knal en zag hij hoe de vlammen uit onze auto en die ernaast sloegen. We hebben meteen 112 gebeld.” 

Geen redden meer aan

Andere buren waren het echtpaar al voor geweest en binnen no time stond de politie en later ook de brandweer in de straat. ,,Er was geen redden meer aan”, zegt mevrouw Swart. ,,Het hele motorblok is uitgebrand. Ze hebben beide auto’s meegenomen voor onderzoek.”