Volledig scherm
De in onbruik geraakte crossfietsbaan in het Noorderpark, kort na de opening in 2015. © Ruud Voest

Twee miljoen euro voor facelift recreatieterreinen: een golfbaan, fietscrossbaan en horeca

Recreatieterrein Salmsteke bij Lopik krijgt horeca bij het veerpontje over de Lek. En bij het Noorderpark Ruigenhoek komt een golfcentrum met horeca. Daar wordt ook gezocht naar een alternatief voor de in onbruik geraakte crossfietsbaan. 

Voor deze en enkele andere projecten trekt het recreatieschap De Stichtse Groenlanden twee miljoen euro uit. Met dat geld worden recreatiegebieden rond Utrecht opgeknapt en uitgebreid. Het schap speelt daarmee in op het groeiend inwoneraantal van de regio, de veranderende behoeften en wensen van bewoners en recreanten, de klimaatverandering en de zorg voor natuur en milieu.

Bij Laagraven wordt een Toeristisch Overstap Punt gerealiseerd en tussen de Nedereindseweg en de Noord IJsseldijk bij jachthaven Marnemoende wordt een recreatief fietspad aangelegd. Ook het wandelnetwerk wordt verder uitgebreid, met als doel een provincie-dekkend netwerk van knooppunten, routes en paden te realiseren.

Belangrijke onderdelen van het plan zijn de verdere ontwikkeling van recreatieplas Strijkviertel bij Utrecht, waarbij het schap inspeelt op de  bouw van de woonwijk Rijnvliet. Hier komt een restaurant met een speel- en klimbos. Het duurt nog wel anderhalf tot twee jaar voordat dit er allemaal staat.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.