Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Lex van Lieshout ANP XTRA

Twee Utrechtse tieners onder bedreiging van vuurwapen beroofd van scooter

Twee jongens uit Utrecht van 15 en 16 jaar zijn gistermiddag in Kanaleneiland beroofd van hun scooter. De dader, een jongen tussen de 17 en 19 jaar, bedreigde de jongens met een pistool. De politie zoekt getuigen.

De 15-jarige Utrechter had de scooter net een kleine week. Na school ging hij samen met de 16-jarige jongen naar zijn scooter, die in een garagebox in de buurt van de Van Bijnkershoeklaan stond. Met de scooter liepen de twee naar een pleintje aan de Koningin Wilhelminalaan. Daar werden ze onder bedreiging van een pistool beroofd van de scooter. 

De dader reed na de beroving weg op de scooter in de richting van Winkelcentrum Nova. Tijdens de beroving droeg de jongen een masker. Hij had een zwarte jas en een paarse trainingsbroek met sneakers van Nike aan. 

  1. De Bilt kijkt tevreden terug op rustig verlopen boerenbeleg
    PREMIUM

    De Bilt kijkt tevreden terug op rustig verlopen boerenbe­leg

    De Bilt kijkt tevreden terug op het verloop van de grootste boereninvasie ooit. Zevenduizend boeren kwamen er, terwijl op hooguit 1500 werd gerekend. De schade aan de Biltse Rading en het honkbalveld, waar de actievoerders zich verzamelden, valt reuze mee. Burgemeester Sjoerd Potters dankt inwoners en hulpdiensten voor hun begrip en inspanningen. Het RIVM is blij dat directeur Hans Brug de boodschap nog een keer heeft kunnen uitdragen.