Volledig scherm
Autobrand in Nijenheim. © André Brockbernd

Tweede aanhouding voor brandstichting in woning Nijenheim in Zeist

De politie heeft in het onderzoek naar twee brandstichtingen bij en in een woning aan de Nijenheim in Zeist een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 28-jarige man uit Tiel. Eerder werd al een 29-jarige man uit Waardenburg aangehouden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Op maandag 9 december rond 01.30 uur en op vrijdag 13 december rond 02.00 uur werd er brand gesticht. Bij de eerste brandstichting stond de carport van het woonhuis in lichterlaaie en vatten geparkeerde auto’s vlam. Bij het tweede incident werd een brandend voorwerp in het huis gegooid. 

In beide gevallen waren bewoners aanwezig in het huis. Gelukkig vielen bij beide incidenten geen gewonden omdat de branden snel werden ontdekt door de alerte bewoners.

De inwoner van Tiel, die op 14 januari is aangehouden, is gisteren voorgeleid bij de rechter-commissaris.  Die besloot dat de Tielenaar vast moet blijven zitten. Ook de inwoner van Waardenburg zit lopende het onderzoek vast.

De recherche zet intussen het onderzoek naar de brandstichtingen voort en sluit niet uit dat er meerdere aanhoudingen volgen naar aanleiding van het onderzoek.

Albert moest zijn huis uitvluchten na vuurzee door autobranden in Zeist. Bekijk hieronder de video.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.