Volledig scherm
© Provincie Utrecht

Uithof blijft door coronacrisis nog wekenlang een spookwijk: universiteit en hogeschool tot 1 juni dicht

De Uithof in Utrecht blijft nog tot minimaal 1 juni een spookwijk. Zowel de Universiteit Utrecht als de Hogeschool van Utrecht houden tot minimaal 1 juni de deuren gesloten.

Studenten krijgen tot die tijd zoveel als mogelijk online onderwijs. Medewerkers van de hogeschool en universiteit moeten tot die tijd verplicht thuis blijven werken. 

Versoepeld

‘Mochten de coronamaatregelen van de overheid tussentijds versoepeld worden dan zullen de hogescholen en universiteiten bekijken welke vormen van onderwijs en toetsing binnen de dan geldende richtlijnen weer op de locaties van de instellingen kunnen gaan plaatsvinden’, zo laat de hogeschool  weten.

  1. Jelle (25) werkt in het 'coronacallcenter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen
    PREMIUM
    video

    Jelle (25) werkt in het 'coronacall­cen­ter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen

    Een van de apps waar premier Mark Rutte gisteren in zijn persconferentie over sprak, draait al op volle toeren: de Corona-Check-app. Met de app kun je online je gezondheid bijhouden, onder toeziend oog van medici verbonden aan het UMC Utrecht. Vertrouwen zij het niet? Dat wordt je gebeld vanuit het ‘coronacallcenter’. Een kijkje in de keuken van dé app van het moment. „De meest gestelde vraag: heb ik corona?”