Emma van den Dool, Lies Muller, Claudia Hoejenbos en Marieke Renou (v.l.n.r.) kregen een stadsspeld als waardering. Ze zitten op het nieuwe ‘waterwerk’, een kunstwerk met stromend water.
Volledig scherm
PREMIUM
Emma van den Dool, Lies Muller, Claudia Hoejenbos en Marieke Renou (v.l.n.r.) kregen een stadsspeld als waardering. Ze zitten op het nieuwe ‘waterwerk’, een kunstwerk met stromend water. © Marnix Schmidt

Utrecht heeft er een fraaie plek bij, met dank aan vier gewone vrouwen (maar wél met een plan)

Het ene moment stonden ze nog te wroeten in de aarde, niet veel later zaten ze met de gemeente Utrecht aan tafel om te praten over besteding van vele tonnen. En dinsdagmiddag stonden Lies, Emma, Claudia en Marieke vooral héél trots te wezen. Onder grote belangstelling werd ‘hun’ Pandhof Sinte Marie, een van de parels in de Utrechtse binnenstad, heropend. 

  1. Net de strijd van Asterix en Obelix tegen de Romeinen: Nieuwer Ter Aa doet ultieme poging tot behoud pontje
    PREMIUM

    Net de strijd van Asterix en Obelix tegen de Romeinen: Nieuwer Ter Aa doet ultieme poging tot behoud pontje

    Het actiecomité ‘Laat ons niet zwemmen’ overhandigt dinsdag een petitie aan de Tweede Kamer waarin een ultieme oproep wordt gedaan om het pontje over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nieuwer Ter Aa en Breukelen in de vaart te houden. Met een bus, spandoeken en een flinke dosis hoop gaan de actievoerders – onder wie acht scholieren – naar Den Haag. Hoe een piepklein dorpje blijft strijden tegen het grote Rijkswaterstaat.