Volledig scherm
PREMIUM
Dakloze George Robinson Ost moet na 20 jaar terug naar Suriname © Angeliek de Jonge

Utrecht is gewoon Georges stad. George moet gewoon blijven, vindt columnist Jerry

columnSchrijver, journalist en columnist Jerry Goossens schrijft van dinsdag tot en met zaterdag over wat hem opvalt in de stad Utrecht. Dit keer over de Utrechtse dakloze George, die waarschijnlijk terug moet naar Suriname.

George (65) jaar is thuisloos. Hij verblijft in de daklozenopvang en werkt bij een bedrijfje waar mensen ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’ nieuwe producten maken van gerecyclede flessen. Kandelaars. Glazen. Zulk spul. Maar de kans dat George volgende week nog op zijn werk verschijnt is klein. George heeft geen verblijfsvergunning en wordt daarom op het vliegtuig naar Suriname gezet. Nadat hij 22 jaar (!) in Nederland heeft gewoond, waarvan tien in Utrecht. ,,Ik heb daar (in Suriname) helemaal niets”, zegt George, ,,Utrecht is gewoon mijn stad.”

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Vanavond staat de Californische band The Growlers in Ronda in TivoliVredenburg. Hun muziek wordt niet voor niets beach goth genoemd: de band mixt surf, garagerock, pop en psychedelica. Dit jaar bracht The Growlers het nieuwe studioalbum Natural Affair uit, waarop de band zich meer laat inspireren door energieke new wave funk en dansbare disco. De zaal opent om 19.00 uur, de band speelt de eerste klanken om 19.45 uur. Tickets zijn 23,35 euro en zijn hier te bestellen.