‘Utrecht? Ligt dat niet in Engeland?’ Spaanse wielerfan onwetend over Nederlandse start Vuelta 2020

videoUtrecht? Ligt dat niet in Engeland? Nee, de gemiddelde Spanjaard langs het parcours van de Vuelta heeft geen flauw benul dat de Ronde van Spanje volgend jaar naar Nederland komt.

Volledig scherm
Spaanse wielerfans voor de start van de laatste etappe van de Ronde Spanje 2019 © Annemiek Steenbekkers

Maar ze zijn niettemin goedgeluimd, de wielerfans die zich verdringen om een glimp van hun favoriete wielrenners op te vangen.  Want ook al hebben ze nog nooit van Utrecht gehoord, velen vinden het prachtig dat de Vuelta volgend jaar naar Nederland komt. ,,Want het is zo’n geweldig land,” zeggen enkelen. Dat zijn de fans die al eens in ons land op bezoek zijn geweest. Al kwamen ze dan niet veel verder dan Amsterdam.

Maar Utrecht?  Dan worden de rimpels opeens heel diep. Een enkeling denkt aan een plaats in Engeland. Ook een pluchen knuffel van de wereldberoemde nijntje zegt ze helemaal niets. De Spanjaarden hebben eigenlijk geen flauw benul dat de Vuelta volgend jaar buiten hun eigen land begint. ,,Maar we laten ons graag verrassen”, zeggen ze meteen. ,,En we gaan zeker kijken. Het liefst komen we natuurlijk langs in Nederland en anders volgen we het maar op televisie.”