Eerder dit jaar werd het stadhuis uitgelicht als steunbetuiging voor Oekraïne, nu gaat het echte werk beginnen.
Volledig scherm
Eerder dit jaar werd het stadhuis uitgelicht als steunbetuiging voor Oekraïne, nu gaat het echte werk beginnen. © Menno Bausch

Utrecht neemt twee Oekraïense ambtenaren in dienst: een bijdrage aan de wederopbouw

Utrecht gaat bijdragen aan het samenwerkingsverband Ro3kvit. Dat laten burgemeester Dijksma en de wethouders weten in een brief aan de raad. Dit internationale initiatief is er op gericht om na te gaan hoe van hieruit kan worden geholpen bij de wederopbouw van Oekraïne. 

 1. Hij sportte met bejaarden en voetbalde met jongeren, maar nu moet Sydney (42) ons land uit
  PREMIUM

  Hij sportte met bejaarden en voetbalde met jongeren, maar nu moet Sydney (42) ons land uit

  Nooit meer voetballen in het Wilhelminapark of sporten met bejaarden in de Rivierenwijk. Sydney Sinkamba bracht jong en oud in beweging, maar vandaag wordt hij het land uitgezet. De sportieve vrijwilliger moet terug naar zijn geboorteland Zambia, omdat hij niet over de juiste papieren beschikt. ,,Op dit moment is hij vooral bezig met hoe de activiteiten van zijn stichting kunnen doorgaan.”
 2. De Rietveldstoel die in een kringloop voor een tientje op de kop werd getikt, staat symbool voor hoop
  PREMIUM

  De Rietveld­stoel die in een kringloop voor een tientje op de kop werd getikt, staat symbool voor hoop

  In het Centraal Museum is zondag eenmalig een stoel te zien die mijn voormalig wijkgenootje Gerrit Rietveld heeft ontworpen. Dat is op zich niet zo heel bijzonder, want het museum beschikt over een flinke Rietveldcollectie, waaronder genoeg stoelen, tafels en kastjes om een showroom op de meubelboulevard in Kanaleneiland mee te vullen. Maar dit stuk is uitzonderlijk omdat iemand het in de kringloopwinkel ooit voor een tientje op de kop heeft getikt.