Columnist Jerry Goossens
Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Jerry Goossens © Angeliek de Jonge

Utrecht profiteert volop van de wooncrisis: ‘De wethouder moest stotteren toen hij het bedrag hoorde’

COLUMNDe woningcrisis heeft op Utrechtse feestjes inmiddels alle andere gespreksonderwerpen van de eerste plaats verdrongen. Dertigers verhalen radeloos over een onbereikbaar geworden huizenmarkt, ouderen fluisteren omfloerst over de astronomische overwaarde op hun in betere tijden gekochte stulpjes.

 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 2. ‘Leeuw’ Pedro (74) vecht voor zíjn woning op het mooiste plekje van Nieuwegein: ‘Ik ga niet weg’
  PREMIUM

  ‘Leeuw’ Pedro (74) vecht voor zíjn woning op het mooiste plekje van Nieuwegein: ‘Ik ga niet weg’

  Pedro de Leeuw verankert met haringen zijn tentje stevig in het gras van het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein. Het is een partytentje dat dienst doet als praathuis. Eronder komen een tafeltje en twee stoelen te staan. Wie hier plaatsneemt, krijgt in geuren en kleuren te horen waarom het volgens Pedro de Leeuw van de zotte zou zijn als de vijftig jaar oude flats aan het plantsoen worden gesloopt.