Eigenaar Nawin Harpal van supermarkt MCW Utrecht heeft zelfs een stoplicht opgehangen om te zorgen dat niet teveel klanten in zijn winkel zijn.
Volledig scherm
Eigenaar Nawin Harpal van supermarkt MCW Utrecht heeft zelfs een stoplicht opgehangen om te zorgen dat niet teveel klanten in zijn winkel zijn. © ANP

Utrecht roept supers op langer open te blijven in Paasweekend

Ook op Goede Vrijdag boodschappen doen tot 22.00 uur 's avonds. Dat is het idee achter de oproep die Utrecht doet aan alle supermarkten en winkeliers in de levensmiddelenbranche. ,,Maak vooral gebruik van de ruimere openingstijden.”

Idee achter de oproep is het zoveel mogelijk spreiden van bezoekers over de hele dag. Op die manier moet iedereen die dat wil tijdens het Paasweekeinde boodschappen kunnen doen, zonder daarbij in een file van winkelkarren terecht te komen.

Veel winkel hebben al een ontheffing om tijdens zon- en feestdagen open te zijn van 10.00 tot 22.00 uur. Maar dat geldt lang niet voor alle supermarkten. Speciaal om in deze tijden van het coronavirus te zorgen voor spreiding, kunnen winkelondernemers ook nu nog een aanvraag voor ontheffing aanvragen en zo komende Goede Vrijdag alsnog langer open. De ontheffing blijft ook na het coronatijdperk geldig.