Volledig scherm
© ANP

Utrechts fonds voor hulp aan jongeren met schulden wordt voortgezet

Utrechtse jongeren tussen de 18 en 27 jaar kunnen voortaan structureel bij de gemeente terecht voor hulp bij het aflossen van hun schulden. De stad maakt het zogeheten Jongerenfonds vanaf volgende maand  een vast onderdeel van de gemeentelijke dienstverlening.  

De focus van het fonds ligt op het volgen van een opleiding en het vinden van werk. Daarnaast biedt de gemeente de jongeren begeleiding bij het werken aan een schuldenvrije toekomst en perspectief. Zo krijgen de jongeren tijdens het traject begeleiding van een budgetcoach en werken zij samen aan het vergroten van financiële zelfredzaamheid. 

Linda Voortman, wethouder Werk en Inkomen: ,,Met het Jongerenfonds in onze vaste dienstverlening helpen we meer jongeren uit de schulden. Daar zijn we blij mee, want we willen graag dat alle Utrechters kunnen rondkomen en meedoen.”

Quote

We willen graag dat alle Utrechters kunnen rondkomen en meedoen

Kwijtgescholden

Het fonds is in 2017 begonnen als proef. In twee jaar tijd hebben zestig jongeren het traject gevolgd en is bij hen een deel van hun schuld kwijtgescholden. De restschuld wordt als lening genoteerd en moet de betrokkene bij de gemeente afbetalen.