Abel (4) en zijn ouders Eelke en Maud achter het raam mét tekeningen in de Anjelierstraat in Utrecht.
Volledig scherm
Abel (4) en zijn ouders Eelke en Maud achter het raam mét tekeningen in de Anjelierstraat in Utrecht. © Pim van Boesschoten

Utrechtse Anjelierstraat bestrijdt corona-verveling met tekenwedstrijd

De Anjelierstraat in de Utrechtse wijk Ondiep moet één van de meest fleurige straten van Utrecht zijn. Om de corona-verveling te lijf te gaan, organiseerden de bewoners een ‘lente-tekenwedstrijd’. 

De bewoners wilden in deze tijd van coronacrisis een ‘positief’ geluid laten horen. Via de Whatsapp-groep in de straat was het idee in de loop van deze week geboren. De opdracht: teken de lente. Verven mocht ook. Uiteindelijk waren er zo’n vijftien deelnemers uit acht huizen. 

Prijsuitreiking

De jury maakte vanmiddag corona-proof  rondje door de straat, terwijl de bewoners achter hun ramen bleven. Daarna was de prijsuitreiking. De tekeningen blijven voorlopig wel even hangen.

De 4-jarige Abel achter het raam mét tekening  in de Anjelierstraat in Utrecht.
Volledig scherm
De 4-jarige Abel achter het raam mét tekening in de Anjelierstraat in Utrecht. © Pim van Boesschoten
  1. Jelle (25) werkt in het 'coronacallcenter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen
    PREMIUM
    video

    Jelle (25) werkt in het 'coronacall­cen­ter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen

    Een van de apps waar premier Mark Rutte gisteren in zijn persconferentie over sprak, draait al op volle toeren: de Corona-Check-app. Met de app kun je online je gezondheid bijhouden, onder toeziend oog van medici verbonden aan het UMC Utrecht. Vertrouwen zij het niet? Dat wordt je gebeld vanuit het ‘coronacallcenter’. Een kijkje in de keuken van dé app van het moment. „De meest gestelde vraag: heb ik corona?”