Volledig scherm
De arrestatie van de Utrechter in Spanje. © Politie Spanje

Utrechtse diamantrover (30) aangehouden in Spanje: voortvluchtige had uiterlijk aangepast

Een 30-jarige man uit Utrecht is in Spanje aangehouden. De man was al ruim een jaar voortvluchtig na een diamantroof, gepleegd rond Schiphol. Hij werd geïdentificeerd op basis van zijn vingerafdruk, nadat hij zich een ander uiterlijk had laten aanmeten.

De arrestatie vond plaats in Platja d’Aro aan de Spaanse Costa Brava. Dat gebeurde nadat eerder al huiszoeking was gedaan in een woning van de man, ten zuiden van Utrecht. Daar werden wapens en munitie gevonden en documenten die wezen op zijn verblijf in Spanje.

Criminelen

In gezelschap van twee in de Spaanse regio bekende criminelen werd de Utrechter aangetroffen in een druk uitgaansgebied. In samenwerking met justitie in Nederland is hij aangehouden. Hij bleek niet alleen zijn uiterlijk te hebben aangepast maar ook met valse, naar verluidt Roemeense, papieren in Spanje te verblijven.

Volgens Spaanse media probeerde de man op het laatste moment voor zijn arrestatie nog een horloge van 15.000 euro aan een van zijn metgezellen mee te geven. Dat kon worden verijdeld. De verdachte wordt volgende week donderdag uitgeleverd aan Nederland.

Roof

Het Openbaar Ministerie van Noord-Holland doet verder onderzoek in de zaak, die voornamelijk draait om een diamantenroof in mei 2018. Deze zou zijn gepleegd in een hotel, samen met twee andere verdachten. De gearresteerde Utrechter zou volgens de Spaanse politie behoren tot een beruchte criminele familie. 

Het OM bevestigt de arrestatie, die al op 6 juli plaatsvond maar vandaag pas naar buiten is gebracht door de Spaanse politie.

  1. De klas van Fenne (16) uit Zeist vluchtte dit weekend uit Italië voor het coronavirus: ‘Heel heftig’
    PREMIUM

    De klas van Fenne (16) uit Zeist vluchtte dit weekend uit Italië voor het coronavi­rus: ‘Heel heftig’

    Twintig leerlingen en twee leraren van de Stichtse Vrije School in Zeist zijn maandagavond ‘gevlucht’ voor het coronavirus in Italië. Zij gingen zaterdagochtend op uitwisseling in het dorpje Colle vlak bij Florence, maar stapten 36 uur later alweer in de eerste nachttrein terug. Fenne Kouwenberg (16) is een van die leerlingen. ,,Veel mensen zijn bang dat zij het virus nu ook hebben.’’