Volledig scherm
De Keizershof. © Angeliek de Jonge

Utrechtse gemeenteraad wil opheldering overhaast vertrek ouderen uit Keizershof

Een groot aantal partijen in de Utrechtse gemeenteraad wil opheldering van het college over de gang van zaken bij zorgcentrum De Keizershof op Kanaleneiland. Enkele tientallen bewoners en hun familie kregen medio oktober te horen dat op 1 januari een renovatie begint waardoor zij moeten vertrekken.

Dat heeft tot grote onrust en onvrede geleid bij de bewoners en hun achterban. Zorgexploitant Ontzorgd Wonen ligt overhoop met de nieuwe eigenaar Coltavast over wie moet opdraaien voor de extra renovatiekosten, die nodig zijn voor de zorg. Ondertussen krijgen bewoners aanbiedingen van Ontzorgd Wonen om naar andere locaties buiten de stad te verhuizen.

Raadsleden van PvdA, Christen Unie, D66, GroenLinks, VVD en SP willen van het college onder meer weten hoe de verantwoordelijkheden van eigenaar en exploitant liggen en of de gemeente Utrecht een rol kan spelen om dit soort situaties te voorkomen. Ze vragen ook of het college zich er bij de betrokken partijen van wil vergewissen of  adequaat vervangende huisvesting is geregeld.  De raadsleden vragen zich bovendien af of er wetten worden overtreden en wie daar toezicht op moet houden. Eerder stelde de PvdA al vragen aan de minister. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.