Het terrein van de marinierskazerne in Doorn is is pas vanaf 2029 beschikbaar voor woningbouw. Bouwen om onder meer statushouders in de gemeente te kunnen huisvesten, gaat dus wel even duren.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terrein van de marinierskazerne in Doorn is is pas vanaf 2029 beschikbaar voor woningbouw. Bouwen om onder meer statushouders in de gemeente te kunnen huisvesten, gaat dus wel even duren. © Sem van der Wal

Utrechtse Heuvelrug krijgt met huisvesting 150 statushouders onmogelijke opgave

De Utrechtse Heuvelrug verwacht dit jaar ongeveer 150 statushouders te moeten huisvesten. Een bijna onmogelijke opgave, denkt het gemeentebestuur. De woningnood is al hoog en de druk door het hogere aantal nieuwkomers wordt alleen maar hoger.

 1. OM: Breukelaar (70) bespiedde zijn therapeute met verrekijker, stuurde smerige brieven en stak banden lek
  PREMIUM

  OM: Breukelaar (70) bespiedde zijn therapeute met verrekij­ker, stuurde smerige brieven en stak banden lek

  Twee jaar lang wordt een 48-jarige voetreflextherapeute volgens het Openbaar Ministerie geterroriseerd door haar cliënt, de 70-jarige Zacharias S. De Breukelaar zou haar ‘buitensporig veel’ schunnige brieven, appjes en mails hebben gestuurd en haar zelfs met een verrekijker hebben bespied. Ook verdenkt het OM S. ervan dat hij haar autobanden lek stak en een steen tegen haar praktijk gooide.
 1. Topdrukte bij rijscholen nu er weer gelest mag worden: 'Tot september vol'
  Play

  Topdrukte bij rijscholen nu er weer gelest mag worden: 'Tot september vol'

 2. Traumahelikopter landt voor ongeluk met fietsster bij Drempt
  Play

  Traumaheli­kop­ter landt voor ongeluk met fietsster bij Drempt